آخرین هفته معاملاتی فرابورس در خردادماه ۹۷ با تداوم رکوردشکنی شاخص کل و ثبت بازدهی خیره کننده این نماگر ادامه یافت که در پی آن آیفکس توانست از ابتدای سال تاکنون تا ۱۳ درصد رشد کند.
منظور از معاملات برخط، دسترسی سریع، آسان و مطمئن سرمایه گذاران به سامانه های معاملات بازارهای اوراق بهادار همانند بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس است.
در پایان معاملات شاخص کل در بازاری پرحجم و مثبت متاثر از معاملات مثبت نمادهای فولاد، فارس، کچاد، کگل، فخوز، جم و تاپیکو با رشد چشمگیر مجدد حدود ۲۰۸۱ واحدی، درمدار ۱۰۴ هزار واحدی آرام گرفت که در این نمادهای شتران و اخابر بیشترین تاثیر منفی را ایجاد کردند.
با تصمیم جدید دولت، قرار بر این است که در سامانه جدیدی که قرار بود بر اساس بخشنامه جهانگیری طراحی شود، نرخ سومی نیز به عنوان ارز متقاضی به نرخ ۳۸۰۰ تومانی و ۴۲۰۰ تومانی اضافه شود.
امروز شاهد پرواز پرقدرت شاخص بورس با بالهای فلزی بودیم، به این ترتیب فولاد با ۳۰۹ واحد، فارس ۲۰۳ واحد، فملی با ۲۰۹ واحد، کگل ۱۷۹ واحد و جم با ۱۲۲ واحد بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص گذاشتند تا شاخص با رشد پر قدرت ۲,۷۶۷ واحدی طی یک روز به ارتفاع ۹۹ هزار و ۱۴۶ واحد برسد.
در جریان معاملات امروز شاخص کل با رشد ۴۶.۹ واحدی در ارتفاع ۹۵ هزار و ۹۹۸.۸ واحد ایستاد و تقریبا به کانال ۹۶ هزار واحدی خود رسید نمادهای فولاد؛ فخاس، شاراک و جم بیشترین تاثیر مثبت و ومعادن، شبندر و کچاد بیشترین تاثیر منفی را داشتند.
طبق آخرین آمارها در ۳۰ روز منتهی به ۹ خرداد ماه ۹۷، «محصولا ت چوبی» با بازدهی ۱۷.۷ درصد، پربازده ترین صنعت و «انتشار، چاپ و تکثیر» با افت (۹.۷) درصدی کم بازده ترین صنعت تالار شیشه ای معرفی شدند.
آمار معاملات بازار سهام در دوره یک ماهه منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری نشان می دهد که ارزش بازار و شاخص کل بورس به ترتیب با دو و سه درصد کاهش مواجه شده اند.
شاخص کل امروز با افت ۹۶ واحدی به کار خود پایان داد. بازگشایی خساپا و معاملات فارس و مبین بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشت. شاخص هم وزن نیز با افت ۶۱ واحدی مواجه شد.